MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: duurzaam in de breedste zin van het woord!

Het is een misverstand te denken dat duurzaamheid alleen om milieu gaat. Werotax richt zich op sociale, ecologische en economische duurzaamheid. People, planet, profit.

People

  • Een goede sfeer en ontspanning versterken het teamgevoel en bevorderen werkprestaties. Wij organiseren buiten werktijd leuke activiteiten waarbij collega’s elkaar beter leren kennen.
  • Wij hebben oog voor de wereld om ons heen en helpen waar we kunnen. Werotax ondersteunt goede doelen zoals KWF, stichting Doe Een Wens,  Dream4kids.
  • De samenleving begint al in onze eigen buurt, dat heeft ons doen besluiten om een AED aan de buitenkant van ons pand te hangen.

Planet

  • We moeten zuinig zijn op onze natuurlijk hulpbronnen. Waar mogelijk kiest Werotax voor duurzame oplossingen. Zo leveren zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand zonne-energie. Lichtsensoren en speciale lichtarmaturen in het gebouw zorgen voor spaarzaam gebruik van stroom.
  • Duurzaam zijn we ‘in huis’ én ‘op de weg’! Dankzij het digitaliseren van werkprocessen neemt bijvoorbeeld het papierverbruik jaarlijks verder af. Terwijl we met de aanschaf van zuinige, milieuvriendelijke voertuigen zorgen voor een zo laag mogelijk belasting van het milieu.
  • Duurzaamheid vinden we dus erg belangrijk, vandaar dat er ook gewerkt wordt met Greenstar. Via de Greenstar EcoBox kunnen wij het rijgedrag van onze chauffeurs monitoren en verbeteren. Op het moment dat de rijstijl van de chauffeurs verbeteren, vermindert de CO2-uitstoot. Mede op deze manier, werken wij een stukje mee aan de maatschappij en hopen zelf ook nog wat brandstof te besparen!

Profit

  • Social Return past zeker in onze bedrijfsvoering, wij werken hiervoor samen met diverse gemeente en WSW instellingen waardoor we een “win-win” situatie creëren voor alle betrokken partijen.
  • Onze chauffeurs zijn opgeleid volgens de systematiek van Het Nieuwe Rijden. Zij weten hoe ze energie-efficiënt kunnen rijden en handelen daar naar. Dat motiveert de chauffeurs, is goed voor het milieu én is bedrijfseconomisch interessant.

People, Planet, Profit.

Taxi reserveren

Referenties

Fransje van Oost

Onze dochter wordt al een hele tijd vervoerd van en naar school door een vast groepje chauffeurs van Werotax. We zijn zeer tevreden over de verleende service en de grote betrokkenheid van zowel de chauffeurs als de taxicentrale. De medewerkers zijn betrouwbaar en de contacten verlopen prettig. Ze denken goed mee en hebben duidelijk oog voor hun klanten. We kunnen dit taxibedrijf dus van harte aanbevelen! Christiaan en Fransje

Meer referenties